Duurzame installatie

Wilt u bijdragen aan een beter milieu én geld besparen door uw woning te verduurzamen? Als specialist in duurzame energie vertellen we u alles over onze duurzaamheids-oplossingen. Van zonnepanelen op het dak tot elektrisch rijden en de woning verwarmen met infrarood warmtepanelen. Er zijn genoeg groene keuzes. Wij bieden alle combinaties van duurzame en hightech technieken.

Wij realiseren uw duurzame installatie op maat, compleet van persoonlijk advies geven naar het installeren en nazorg wat betreft onderhoud. Op basis van uw specifieke situatie, wensen en budget bepalen we welke installatie het beste past.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op uw dak draagt u niet alleen bij aan een duurzamer Nederland, maar behaalt u ook een hoger rendement dan de spaarrente bij de bank. EnergieBalans voorziet u van een volledige service bij de aanschaf van zonnepanelen. Wij komen persoonlijk bij u thuis voor een adviesgesprek waarbij we de installatie omgeving goed kunnen bekijken. Na dit gesprek wordt er geheel vrijblijvend een uitgebreide maatwerk offerte afgegeven. Hiermee kunt u nagaan of de voorgestelde zonnestroominstallatie volledig aansluit bij uw wensen. Na akkoord komen onze vakkundige monteurs binnen 4-8 weken de zonnepanelen bij u thuis installeren. Ook helpen wij u bij het aanmelden bij de netbeheerder en met de BTW teruggave van de zonnepanelen.

De voordelen van zonnepanelen

 • Zelf energie opwekken
 • Energiekosten besparen
 • Behaal een hoger rendement dan bij de bank
 • Verduurzaming van uw woning
 • Verhoog de waarde van uw huis

Installatie en montage van zonnepanelen

EnergieBalans is een professionele en deskundige installateur van zonnepanelen. Al onze installaties voldoen aan de volgende eisen en richtlijnen:

 • Installatie volgens de NEN1010 richtlijnen.
 • EnergieBalans werkt veilig, wij zijn VCA gecertificeerd.
 • 5 jaar garantie op de volledige installatie en montage met het EnergieBalans serviceplan.

Elektrische laadpalen

De laadpalen van EnergieBalans zijn geschikt voor elke elektrische auto en voor elke aansluiting in de meterkast. Wij komen persoonlijk bij u thuis voor een adviesgesprek zodat wij kunnen kijken wat het beste bij uw situatie en huis past. EnergieBalans ontzorgt u compleet bij de installatie. Ook als er aanpassingen in de meterkast nodig zijn, kunnen wij deze volledig voor u verzorgen. Met de load balancing bent u er altijd zeker van dat de laadpaal thuis optimaal laadt, zonder problemen met de hoofdzekering van de netbeheerder.

De voordelen van een laadpaal thuis:

 • Altijd een laadpunt beschikbaar voor uw auto.
 • Gemakkelijk laden op uw eigen oprit.
 • Goedkoper laden dan bij publieke laadpunten.
 • Start uw dag met een volle accu.

Thuis laden met zonne-energie

Wilt u zonne-energie optimaal inzetten bij het laden? Dit kan met een laadpaal van SolarEdge in combinatie met zonnepanelen. Met de geïntegreerde energiebeheer-technologie laadt u uw auto door de dag heen met zonne-energie. Door zonne-energie in te zetten rijdt u duurzamer en bespaart u daarnaast kosten op de energierekening.

Infrarood warmtepanelen

Infrarood verwarming werkt op basis van dezelfde stralen als de zon. In plaats van radiatoren die de lucht circulair verwarmen, verwarmt een infrarood paneel d.m.v. straling alle objecten in de buurt van het paneel. Deze objecten geven vervolgens de warmte af wat een zeer comfortabel en constant klimaat oplevert. De infrarood panelen van ThermIQ zijn technische hoogstandjes waardoor ze een lange levensduur kennen. Ook hierin denken wij graag met u mee! Neem contact met ons op voor een offerte of om een afspraak te maken bij ons op kantoor om de stralingswarmte van infrarood zelf te ervaren.

Voor meer informatie over ons te leveren infrarood warmte paneel verwijs ik u naar de site van ThermIQ; https://www.thermiq.com/nl/

LED verlichting

 

LED verlichting is de meest efficiënte manier om uw huis of kantoor van licht te voorzien. Een ledlamp gaat gemiddeld 15.000 branduren mee. Wanneer je doorgaans alleen ’s avonds je lamp aanzet kun je ervan op aan dat hij zeker 15 jaar mee kan. Je betaalt voor een ledlamp meer dan voor een gloeilamp, maar een simpele rekensom verklaart dat deze investering zich binnen 3-5 jaar terugverdient door je lagere energierekening.
Wij helpen u graag om de juiste oplossing te vinden in uw situatie.